PROJECTE FUTBOL BASE.

13.07.2013 21:18

 

L’objectiu esportiu de l Escola Futsal Dante ls es fomentar la pràctica de l’esport en equip dels nostres joves. Del nostre esport, el futbol. El futbol l’entenem com una eina formativa, lúdica i d’integració. Com a una eina de foment de la salut. Com una eina que aporta valors. Volem que sigui un orgull d unió. I que se celibrin més els nostres triomfs que els dels nostres equips professionals favorits. Ambdues coses pensem que són compatibles. I les volem dur a terme.

El projecte Esportiu del Futsal Dante  es dissenya d’acord amb,

  • a) Futbol Base
  • b) Futbol Amateur
  • c) Futbol recreatiu

4.1. Futbol Base

Abans de dissenyar el futbol base ens hem fet una pregunta: (que fem extensiva a tothom) Què volem? Guanyar i tenir les màximes categories o formar els nens i nenes humanament i esportiva? Hem triat la opció més formativa i humana per al nostre futbol base. És a dir, l’educació, el respecte, la companyonia, l’esportivitat, la cultura de l’esforç i l’esperit de superació i el treball en equip. Això vol dir que no ens importa guanyar o tenir categories al club? Ni molt menys. L’esport per definició es competició. Tots hem jugat a futbol de forma més o menys seriosa i tenim un comú denominador: sempre hem volgut guanyar. Des de les finals als amistosos. És una cosa innata. Però també volem passar-ho bé. I per això creiem que abans de guanyar hem de formar els nostres nens i nenes. Guanyar vindrà sol. I si treballem més tindrem categories. I ens enfrontarem a qualsevol club esportivament. I quan guanyem ho celebrarem. I si perdem havent fet una feia formativa important també ho celebrarem.

 

 

 

Per poder assolir aquests objectius es traça el següent pla de funcionament i organització al club.

- Els jugadors del club s’enquadraran en categories d’edat oficials: Prebenjamins, Benjamins.

Si en aquestes categories el nombre de jugadors ho permet es formaran distints equips. Aquests equips es confeccionaran seguint el criteri de categoria i implicació futbolística dels nens i nenes. 

-Es desitjable que en una mateixa categoria tots els nois i noies entrenin i juguin de la mateixa manera. És fins i tot recomanable que es facin entrenaments conjunts dels jugadors d’una categoria i que tots assisteixin a tots els partits.